sankce-hladina okolo 0,3

sankce-hladina okolo 0,3

Příspěvekod mathias » 28 srp 2010 22:00

dobrý den,
jak se postupuje při přidělení bodů pokud jsem nadýchal-postupně: 0,24 ,potom 0,37 ,následně 0,27? a po hodině 0,32 z rozboru krve?, sankce je shodná, zákaz řízení +pokuta, ale body do 0,3 je 3b a nad už 6b. Jak se má úředník rozhodnout? Děkuji M.
mathias

Re: sankce-hladina okolo 0,3

Příspěvekod Cruchot » 29 srp 2010 08:57

Dobrý den,

úředník, který bude zaznamenávat body, se bude řídit tím, co bude napsáno ve výroku rozhodnutí. V tomto případě se bude vycházet z výsledku rozboru krve, a tak podle mého bude proveden záznam 6 bodů.
Cruchot

Příspěvekod mathias » 04 zář 2010 23:40

Dobrý večer,
díky za odpověď, v rozhodnutí je právě jenom to čeho jsem se dopustil. Je tam výčet těch hladin,resp. jaké § porušil apod.a jaké sankce uděluje- pokuta, zákaz řízení,o bodech se tam nehovoří, ty příděluje místně přísl. úřad. A na základě čeho se rozhodne?, Jen doplním že měření z dechu bylo přístrojem s kalibrací , které postačuje pro usvědčení z přestupku . Odběr krve není nutný, dle mého názoru by se měla vzít hodnota zjištěná bezprostředně po řízení vozu ne? a Úředníce ale může být jiného názoru. Jelikož za hodinu (odběr) bych mohl mít v krvi více (nebo méně), resp. pokud by mi krev vzali třeba za 2 hod zase by to neodpovídalo (a měl bych výrazně více nebo méně) než když jsem řídil.Výsledky laboratoř nepřepočítává zpětně. Teoreticky by mě zajímal opačný případ, nadýchal bych 0,35 prom. a z rozboru krve by bylo zjištěno 0,25- to by se úředník také přiklonil k 0,25? Asi spíš záleží na tom jak se kdo vyspí. ;) díky M.
mathias

Příspěvekod Cruchot » 05 zář 2010 10:13

Dobrý den,

ve Vašem případě se domnívám, že s ohledem na výkyvy ve výsledcích dechových zkoušek, nebyla dostatečně a přesně zjištěna skutečnost, zda jste byl pod vlivem alkoholu a jaká hladina alkoholu v krvi se u Vás při řízení vozidla vyskytovala (či případně dechový analyzátor neměl poruchu), a proto byl odběr krve nutný. Záleží na konkrétní situaci a co jste u správního orgánu vypověděl, ale domnívám se, že ve výroku rozhodutí neměly výsledky dechových zkoušek vůbec figurovat. S ohledem na možné zpochybnění dechových zkoušek tak, jak jsem naznačil výše, bude při zápisu nejspíš vycházeno z rozboru odebrané krve.
Cruchot

Příspěvekod Admin » 07 zář 2010 07:41

Dobrý den,
doporučuji zajít na úřad, samozřejmě po nabytí právní moci rozhodnutí a nechat si udělat výpis bodového hodnocení. Uvidíte, jak se úřednice rozhodla. Pokud se Vám nebude bodové hodnocení líbit, můžete podat námitku. Tam by Vám následně mělo být objasněno, na základě čeho bylo takové bodové hodnocení uděleno ... ;)
Jinak by to mělo být stanoveno dle odběru krve, protože ten je "směrodatný" ...
Přeji pěkný den, Admin :mini_podpis:

Podpoříte tuto poradnu v její další činnosti a rozvoji ???
Admin
Administrátor

Zpět na Alkohol při řízení